Новини

Назад

Депутатам запропонують обговорити Програму «Затишний двір»

05 грудня 2019, 13:48
558
Діяльність депутатського корпусу

Відповідний проект рішення опубліковано на сайті «Маріупольської міської ради».

Автор проекту директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Ігор Бабек зазначив, що тривала експлуатація житлового фонду у Маріуполі протягом декількох десятиліть та відсутність необхідного фінансування призвела до значного його зносу і небезпечного стану.  «Щоб поліпшити стан житлових об'єктів, зробити їх комфортними для проживання і була розроблена Програма «Затишний двір», - зазначив Бабек.

Як підкреслив автор проекту, мета Програми - підтримка ініціатив жителів міста, щодо об'єднання їх у об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, благоустрою прибудинкових територій ОСББ та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), створення умов комфортного проживання.

Серед основних напрямків, зазначених у Програмі - виконання капітального та поточного ремонтів внутрішньоквартальних територій, поліпшення стану інженерних мереж теплопостачання, водопостачання та водовідведення, виконання робіт з поточного ремонту мереж зовнішнього освітлення, облаштування контейнерних майданчиків для збору ТПВ, тощо.

Визначено порядок реалізації Програми та виконавців робіт.

Ігор Бабек запевнив, що фінансуватися Програма буде з коштів міського бюджету та з інших джерел.  Обговорювати програму депутати будуть на засіданнях постійних комісій.