Новини

Назад

До Дня працівників телебачення радіо та зв'язку: двоє депутатів Маріуполя присвятили своє життя цім професіям (ФОТО)

15 листопада 2019, 11:25
808
Діяльність депутатського корпусу

У нинішній каденції є депутати, професійний шлях яких пов'язаний з медіа.  Напередодні Дня працівника радіо, телебачення та зв'язку депутати Ірина Дудіна та Оксана Гринько розповіли про те, як починали свою кар'єру на телебаченні й радіо.

На телеканал Ірина Дудіна прийшла 30 серпня 1997 року.  «До мене звернувся мій знайомий, який працював тоді на« МТБ».  У них були проблеми з ведучою інформаційних програм, і він попросив мене спробувати себе у кадрі.  Так я й залишилася на телебаченні», - розповідає Ірина Володимирівна.

Депутат згадує, що їй, як і всьому колективу «МТБ», у кінці 90-х років довелося пережити важкі часи.  Коли зарплату не платили місяцями, співробітники у буквальному сенсі добиралися на роботу пішки, але при цьому кожен день випускали новини та творчі програми.

«Ситуація змінилася, коли завдяки Володимиру Семеновичу Бойко « МТБ »на своє утримання взяв комбінат Ілліча.  Бойко розумів, що телеканал потрібно зберегти, тим більше, що у нас була технічна база й персонал, який хотів і вмів працювати», - розповідає депутат.

За час роботи на «МТБ» вона пройшла шлях від позаштатного кореспондента до головного редактора вечірніх праймів. Була програмним редактором, тривалий час керувала інформаційною службою каналу, працювала над авторськими проектами. Зокрема, вона є автором низки документальних фільмів та військово-патріотичного циклу «Вклонімося великим тим рокам», за що стала призером декількох Всеукраїнських та Міжнародного конкурсів.

Сьогодні Ірина Дудіна - редактор публіцистичних програм.  За її плечима колосальний досвід роботи у прямих ефірах.

 Її колега по депутатському корпусу Оксана Гринько свою кар'єру у журналістиці починала з ведучою інформаційних програм на радіостанції «Лавенсарі».  З 1996 року Оксана Гринько - редактор радіостанції «Русское радио».

 У листопаді 2006 року майбутній депутат прийшла працювати на ТРК «Сігма», де спочатку пізнала ази тележурналіста, а за 2 роки стає випусковим редактором інформаційних програм, а з 2016 року - шеф-редактор ТРК «Сігма» та «Донбас».  З серпня 2016 по жовтень 2017 Оксана Гринько працює у департаменті культури міської ради, а з листопада 2017 по листопад 2018 - у департаменті "ТК" Донбас "ТРК" Україна ".

Найважчим часом роботи на телеканалі депутат називає 2014 рік.  «Крім виконання своїх професійних обов'язків у мене тоді додалася тривога за наших співробітників-журналістів, які знімали репортажі з небезпечних місць, поблизу яких йшли бойові дії», - говорить вона. Незважаючи на те, що на той момент Гринько була редактором, вона сама виїжджала на зйомки та на передову, двічі з операторами під Чермалик та Гнутове потрапляли під обстріли.  «Страшно було вже потім, а у момент зйомок думала тільки про те, як розповісти телеглядачам про те, що дійсно відбувається», - ділиться вона.

На «Сігмі» та на ТРК «Донбас» Оксана Олександрівна провела сотні прямих ефірів, включаючи багатьох кандидатів у Президенти.  Вона є автором циклу програм «Делу - время», яка розповідала маріупольцям про успішних підприємців.  Ця програма була лауреатом та  переможцем регіональних та всеукраїнських телевізійних конкурсів.  Сама авторка також є лауреатом багатьох творчих конкурсів, у тому числі й переможцем «Маріуполець року - 2013».

Варто відзначити, що Ірина Дудіна та Оксана Гринько були наставниками багатьох журналістів, імена яких сьогодні відомі далеко за межами Маріуполя.  Оксана Олександрівна жартує, говорячи, що у Києві є своя маріупольська родина журналістів.

До речі, обидві жінки успішно поєднують свою роботу з депутатською діяльністю.  Оксана Гринько є головою постійної комісії з питань гласності, законності, депутатської діяльності, розвитку місцевого самоврядування та євроінтеграції, а Ірина Дудіна - секретар цієї постійної комісії.  Ірина Дудіна також є головою міської комісії з топоніміки.