Новини

Назад

Депутати розглянули питання компетенції департаменту по роботі з активами (ФОТОРЕПОРТАЖ)

23 травня 2019, 15:29
777
Діяльність депутатського корпусу

Під головуванням секретаря ради Степана Махсми депутати обговорили проекти, що стосуються міського майна та земельних відносин.

Так, депутатський корпус має намір підтримати питання про передачу до комунальної власності будівлі колишнього дитячого садка на Слобідці.  Після демонтажу тут планують облаштувати дитячий майданчик.

Низку проектів, що стосуються земельних відносин, депутати не підтримали, на підставі зауважень управління містобудування та архітектури і райадміністрацій.  Як зазначила директор департаменту по роботі з активами міської ради Светлана Штенда, були зауваження по об'єктах, які розташовані у червоних лініях, на територіях санітарних зон або використовуються не за призначенням.

Так, при розгляді проекту рішення, що стосується відновлення оренди земельної ділянки по вулиці Донецькій, на Слобідці, депутат Володимир Яковенко був категорично проти.  «10 років ми з КСН« Слобідка – Гавань» прибираємо цю ділянку, вивозимо сміття й косимо траву. А підприємцю немає до нього справи. Тому просимо облаштувати тут блок - модуль для КСН», - сказав він.

Депутати одноголосно висловилися проти продовження терміну оренди деяким підприємцям, у торгових точках яких реалізують спиртне.  Депутат, голова Лівобережної райадміністрації Віктор Очеретин назвав конкретні адреси, де, за його відомостями, продають сумнівної якості алкоголь.  «По кілька разів за однією адресою із поліцією проводили рейди, вилучали товар, складали акти та протоколи, направляли справи до судів.  А віз і нині там», - говорить він.

Обговорення та суперечки викликали проекти рішень, що стосуються виділення земельних ділянок під індивідуальне садівництво.  Щоб досконально розібратися у цьому, Степан Махсма запропонував провести окрему нараду з представниками управління архітектури.

Питання, по яких винесено зауваження, розглянуть на засіданні Координаційної ради.