Новини

Назад

Чорнобильці, хворі діти та онкопацієнти: комісія по матеріальній допомозі готує на сесію проекти рішень щодо фінансової підтримки жителів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

15 березня 2019, 15:01
763
Діяльність депутатського корпусу

Сьогодні відбулось друге цього року робоче засіданні міської комісії з надання матеріальної допомоги з бюджету. Так, у повному обсязі члени комісії задовольнили прохання батьків однорічної дитини, котра страждає на рідкісне генетичне захворювання.

"У Маріуполі всього четверо дітей з такою патологією. У цьому випадку дитина серйозно хвора, вона проходила лікування у клініці "Охматдит". У цій сім'ї складне матеріальне становище, прошу підтримати компенсацію на лікування в повному розмірі", - зазначила директор департаменту охорони здоров'я Світлана Макарова.

Цього разу було подано 7 заяв з питання компенсації на лікування хворих дітей. Майже усі підтримані у повному розмірі. "Я завжди наполягаю на тому, щоб молодим людям, дітям з інвалідністю, або пацієнтам з серйозними захворюваннями виділяли максимальну суму і до цього завжди закликаю своїх колег", - підкреслила член комісії, депутат Ніна Павлюк.

Що стосується онкохворих людей, одноголосно прийняли рішення про виділення 85 тисяч гривень учасникові ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (2 категорія). Чоловік знаходиться на лікуванні в онкодиспансері Маріуполя. Директор департаменту соціального захисту населення Андрій Ремпель звернувся до заявників та нагадав про необхідність збору повного пакету документів. Тільки у цьому випадку людина може отримати допомогу міста. "Без документів, що підтверджують діагноз, без рахунків, за витрачені засоби на лікування, ми не маємо права розглядати заяви", що надійшли, - резюмував Ремпель.

Усі матеріали щодо надання фінансової допомоги жителям будуть винесені на пленарне засідання.