Новини

Назад

«Міськрада купує квартири у реальних власників. Ніяких інших осіб, що представляють інтереси власників, бути не може », - Сергій Марчук

09 жовтня 2018, 10:38
1330
Суспільство, Соціальне забезпечення, Житлово-комунальне господарство

Закінчено прийом заявок на придбання міською радою житлової площі для переселенців і дітей-сиріт. Першим етапом процедури є подача заявок від потенційних продавців. Далі - комісія відбирає квартири, які відповідають критеріям положення і ринкової вартості. Кінцевий етап - підписання договору купівлі - продажу та розрахунок з власником квартири в національній валюті. Абсолютно всі етапи процедури проходять без посередників.

Як відзначили представники муніципалітету, під час прийому документів від людей, було помічено, що деяких власників квартир приводили треті особи. Стало відомо, що ще до подачі заявок в ЦНАП, до них звернулися невідомі, представившись співробітниками муніципалітету і запропонували своє посередництво.

«Всі, хто вже подав заявки через посередників, прохання звернутися за адресою проспект Металургів, 25, де їм буде доведена достовірна інформація щодо процедури викупу житлової площі. Міськрада купує квартири у реальних власників. Ніяких інших осіб, що представляють інтереси власників, бути не може. І гроші перераховуються на картку власника в національній валюті», - підкреслив начальник управління міським майном Сергій Марчук.

Він також зазначив, що особи, які видавали себе за співробітників міської ради пропонували продавцям завести картки, які будуть перебувати у них, обіцяючи отримані за продаж кошти конвертувати у долари і видати власникам квартир.

Варто відзначити, що всі процедури з оформлення документів, міська рада також бере на себе.