Новини

Назад

У Маріуполі затвердили схему санітарного очищення міста

15 серпня 2018, 16:37
1092
Житлово-комунальне господарство

У ході засідання виконавчого комітету затвердили діючу схему санітарного очищення міста. На її базі будуть формуватися заходи з утилізації сміття. Мета Схеми – розробка комплексу заходів, направлених на охорону навколишнього природного середовища (повітря, ґрунту, води) і здоров'я населення від негативного впливу твердих побутових відходів.

Завдання Схеми полягають у виборі найбільш ефективних у санітарному і технічному відношеннях заходів щодо збирання, видалення та знешкодження твердих і рідких побутових відходів, використання сучасних методів прибирання території, раціонального розміщення об'єктів санітарної очистки та прибирання.

«Це історична подія. Вперше у Маріуполі розроблена схема буде являтися основою для управління процесами прибирання міста з залученням наукових підходів», - зазначив під час доповіді заступник директора департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Петро Чекер.

Схема визначає черговість здійснення заходів, обсяги робіт з усіх видів очищення і прибирання, системи і методи збирання, зберігання, видалення, знешкодження, перероблення, утилізації та захоронення, необхідну кількість збиральних машин, механізмів, устаткування й інвентарю, доцільність проектування, будівництва чи реконструкції розширення об'єктів системи санітарного очищення, їх основні параметри і розміщення.

Перспективними напрямками поводження таких заходів є стратегія запобігання утворенню відходів шляхом впровадження відповідних технологій, роздільне збирання, сортування і використання цінних компонентів відходів в якості вторинної сировини, оптимізація кінцевого розміщення несортованого залишку відходів.

Цей документ ляже в основу проекту з сортування та утилізації сміття. Також послужить основою для продовження реформування підприємства зеленого будівництва. На цей документ будемо спиратися і коли пропонуватимемо інвестиційний портфель для даного комунального підприємства
прокоментував міський голова Вадим Бойченко.