Новини

Назад

«Зелений паросток» запрошує до участі: конкурси у режимі онлайн

09 квітня 2020, 15:52
788
Суспільство, Освіта, Екологія

Конкурсна розробка екологічних проєктів, командне складання коміксів про лікарські рослини і створення модних виробів інтер'єру з вторсировини - ось що пропонує школярам Маріуполя на час карантину екологічна освітня програма «Зелений паросток» громадської спілки «Зелений центр Метінвест». Підсумки онлайн-конкурсів і нагородження переможців пройде після закінчення карантинних заходів у країні.

Як повідомляє департамент зі зв'язків з громадськістю в м. Маріуполь Групи Метінвест, для дітей проводяться три різнопланових конкурса. Знайти завдання до душі та інтересам зможе кожен учень. Наприклад, у конкурсі коміксів «Неймовірні пригоди лікарських рослин» учасникам необхідно об'єднатися за допомогою телефонного зв'язку, Skype і інших мереж у команди по п'ять людей, і розробити комікси про пригоди рослин. Потім фото коміксів розмістити на своїй сторінці в мережі Instagram, зазначивши аккаунт «Зеленого паростка». У кожній з трьох вікових категорій будуть визначені три кращі роботи, а команди-переможці після карантину відправляться в боулінг.

Для дітей, які захоплюються хендмейд є можливість проявити свою майстерність. У конкурсі «Еко-мода - краса твого життя» учасникам потрібно створити з вторсировини прикраси та елементи декору, а фото своєї роботи відправити на електронну адресу [email protected]. Як і в першому конкурсі - переможців визначать у трьох вікових категоріях.

А ось у конкурсі еко-проєктів необхідно розробити власну екологічну акцію, конкурс або марафон - прописати правила і завдання, учасників та інші деталі заходу. Розроблені еко-проєкти необхідно відправити на електронну адресу [email protected] Переможця чекають корисні подарунки та реалізація ідеї.

«Хоча і діти, і дорослі обмежені своїм домашнім простором, залишається відмінний інструмент - інтернет. У період карантину в режимі онлайн ми продовжуємо взаємодіяти з нашими юними екологами і проводимо конкурси для активних школярів міста. Реалізація екологічної освітньої програми «Зелений паросток» триває», - зазначила координатор ГС «Зелений центр Метінвест» Вікторія Кошманова.

Нагадаємо, що екологічна освітня програма «Зелений паросток» починалася з 10 клубів і 100 учасників. З 2019 року вона розширилася - її учасником може стати учень будь-якої школи Маріуполя, якому цікаві принципи сучасної екологічної культури і дбайливе ставлення до природи.