Новини

Назад

«Шкільне reality2»: маріупольські студенти зняли міні-серіал

12 лютого 2020, 16:40
541
Суспільство, Освіта

Студенти Маріупольського електромеханічного технікуму зняли десятихвилинний випуск міні-серіалу в рамках всеукраїнського проєкту «Шкільне reality2». Техніку для зйомок молоді надали організатори шкільної кіностудії. Також провели базове навчання основам відеозйомки і монтажу. Головними героями стали учні технікуму. Вони ж самостійно і змонтували ролик. Його можна переглянути за посиланням.

Основна мета - актуалізувати соціальні проблеми в шкільному середовищі і показати підліткам варіанти вирішення різних життєвих ситуацій. Проєкт реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Всього в ньому бере участь 50 команд зі всієї України. Кожній з яких дісталася одна з 10 тем.

Для участі в проєкті студенти подавали заявку і записували мотиваційне відео ще восени минулого року. Саме команду Маріупольського електромеханічного технікуму відібрали з Маріуполя. Молодь зняла ролик на тему інклюзивна освіта і записали другу серію соціального міні-серіалу. За кожним напрямком знімуть п'ять серій.

«Першу серію зняла команда з Калуського ліцею, а ми передали естафету місту Бурштин. У нашій серії ми розкрили проблему юнацької депресії і шкільних проблем. Постаралися продемонструвати, як соціальна активність і допомога іншим людям може допомогти розібратися в собі», - зазначила викладач інформатики технікуму Олександра Супрунюк.

Участь в зйомках взяли і вихованці маріупольських інтернатів. Вони стали учасниками інклюзивного проєкту, який за сценарієм організував головний герой серіалу - Ілля. По закінченню зйомок шкільного серіалу відберуть переможців. Оцінювати будуть за кількома критеріями: наявність зіркових гостей в кадрі, представників влади та учасників з інших навчальних закладів.

На завершальному етапі проєкту учасники представлять свої роботи на Всеукраїнському шкільному кінофестивалі.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.