Новини

Назад

«Разом – ми єдині!»: підготовка до інклюзивного фестивалю творчості у розпалі

10 жовтня 2019, 18:14
1352
Суспільство

3 листопада у Маріуполі пройде гала-концерт інклюзивного фестивалю творчості «Разом – ми єдині!» Наразі проходять репетиції виступів. Артисти творчих колективів міських палаців культури та маріупольці з інвалідністю готують унікальні номери. Разом вони продемонструють свої таланти: спів, танці, гру на музичних інструментах, декламування віршів та акторську майстерність.

Одна з таких репетицій проходила сьогодні на сцені ПК «Український дім». Учасники розпочали зі сцени балетної вистави «Лускунчик». У ній дев’ятирічна Дар’я Чумашвілі та тринадцятирічний Володимир Левковський отримали ролі Марі та Мишиного короля. Діти майстерно відіграли свої ролі. Допомагали їм вихованці Маріупольської школи класичної хореографії ПК «Молодіжний».

«Для Маріуполя цей фестиваль – перша подія такого масштабу. Це зв’язуюча ланка між людьми, яка дозволяє знаходити друзів, долати свої комплекси, руйнувати стереотипи, ставати сильнішим. Вона робить світ більш доброзичливим та розуміючим і вчить радіти життю», - зазначила керівник школи класичної хореографії Олена Беркова.

Також пройшла спільна репетиція учасниці фестивалю Марини Архипової та творчої студії «Сучасна Україна». Марина – скрипалька, лауреат багатьох музичних конкурсів. Спеціально до фестивалю вони підготували виступ за твором Володимира Висоцького.  ​

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.