Новини

Назад

«Програма з підтримки ОСББ буде продовжена», - Вадим Бойченко

12 лютого 2020, 16:05
1109
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі з 2016 року діє унікальна для України програма з підтримки ОСББ. Вона стала «мотиватором» для маріупольців створювати ОСББ і дозволила поліпшити стан житлового фонду. Зараз в об'єднанні багатоквартирних будинків - 821 будинок. Це більше 40% всього житлового фонду. За словами міського голови Вадима Бойченко, в рамках Стратегії розвитку до 2030 року, проєкти фінансування будуть продовжені.

Програма з підтримки ОСББ буде продовжена. Зараз розробляються програми до 2025 року. Вони повинні стати більш комплексними і збалансованими. Адже у нас вже є досвід в даному напрямку,
зазначив Вадим Бойченко.

Через 5 років кількість будинків ОСББ може скласти близько 80% житлового фонду. Цьому сприяє муніципальна підтримка і державні програми. Приклад цього - спільна реалізація проєкту муніципалітету і державного Фонду енергоефективності «Енергоефективний будинок».

У 2020 році планують провести близько 100 капітальних ремонтів. В основному це ремонт покрівель, заміна електричних мереж та інженерних систем опалення. Бюджет підтримки ОСББ з кожним роком зростає. У цьому році він складе більше 250 млн гривень. Також в 2020 році планують облаштувати понад 130 «Затишних дворів» і реалізувати близько 250 міні-проектів.

Варто відзначити, програма для ОСББ передбачає комплексну матеріально-технічну підтримку від муніципалітету при модернізації будинків. Вже проведено понад 350 капітальних ремонтів, реалізовано 800 міні-проектів та облаштовано понад 250 «Затишних дворів». За чотири роки сума інвестицій з міського бюджетів перевищила 500 млн гривень.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.