Новини

Назад

«Моє хобі - допомагати людям та робити світ трохи кращим», - волонтер Ольга Лисенко

17 листопада 2019, 11:36
2391
Суспільство

Волонтер, економіст, тренер з гуманітарного права. Всю цю діяльність успішно поєднує Ольга Лисенко. Зовсім недавно вона була волонтером першого інклюзивного фестивалю творчості в Маріуполі. Молода дівчина зізнається - такий її стиль життя і міняти його вона не має наміру.

У дитинстві Ольга була спокійноб та тихою дитиною. Але завжди займалася саморозвитком. Мріяла подорожувати та працювати в туризмі. Закінчивши 2010 року школу, дівчина поступила в Маріупольський державний університет на спеціальність «Менеджмент». Отримавши диплом з відзнакою, вона вирішила піти працювати.

«Моїм першим професійним досвідом стала робота в готелі. Це дозволило мені доторкнутися до сфери гостинності, але з часом я зрозуміла, що мені більш цікаво працювати в фінансово-економічній сфері», - розповідає Ольга.

Переломним став 2018 рік. Ольга отримала диплом магістра за спеціальністю «Управління фінансово-економічною безпекою», почала працювати в управлінні Державної казначейської служби України в Маріуполі і стала волонтером Товариства Червоного Хреста України.

Волонтером дівчина стала випадково. Один з її друзів запросив на курси з надання першої допомоги. Вона погодилася: «За 12 годин курсу і спілкування волонтери Червоного хреста «запалили» в моєму серці бажання допомагати оточуючим. Так як курс проходив в офісі Загону швидкого реагування, то мій перший досвід волонтерства був пов'язаний з ним».

Поступово волонтерська діяльність «затягнула» Ольгу. Вона стала активно брати участь в різних заходах. Зокрема, дівчина перебуває в складі команди з поліпшення диспетчерської служби в місті для програми транспортування Товариства Червоного Хреста України, що діє в Маріуполі з 2017 року. Цією послугою скористалися понад 100 осіб. За її словами, волонтерство дає можливість реалізовувати себе, допомагати людям і дуже швидко побачити результат своєї роботи.

Цього року Ольга почала працювати економістом з фінансової роботи в ККП «Маріупольтепломережа» і стала сертифікованим тренером з міжнародного гуманітарного права. Але найцікавішим виявилася участь в першому інклюзивну фестивалі творчості «Разом-ми єдині!», який пройшов в Маріуполі. Про захід вона дізналася від колег-волонтерів. Ольга відразу зацікавилася подією.

«У нас була чудова команда, об'єднана одним - бажанням допомагати. Головний спеціаліст відділу з гуманітарних питань департаменту соцзахисту Анастасія Бабаш організувала для нас неймовірне навчання з комунікації та надання допомоги людям з інвалідністю. Ми багато чому навчилися безпосередньо у цих людей», - згадує Ольга.

Волонтери надавали допомогу учасникам. Працювали багато, але цікаво. Крім того, волонтери стали учасниками гала-концерту, заспівали всі разом жестовою мовою.

Дівчина дуже хоче, щоб волонтерство стало важливою частиною розвитку міста: «Благодійність і волонтерство потрібно поширювати, бо це можливість реалізовувати себе і знайти свою місію або покликання. Я рада, що зараз серед жителів нашого міста це стає все більш популярнішим».

На питання, як їй вдається поєднувати стільки проектів і роботу, Ольга відповідає, що бути волонтером не так важко і вимагає не так багато часу, як багато хто думає: «Я працюю, зустрічаюся з друзями, живу одна, я в стосунках. Але у мене ось таке цікаве хобі - допомагати людям і робити світ трохи кращим».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.