Новини

Назад

«Lorenz.io [Ромео зустрічає Юлію]»: у Маріуполі прем'єра інтернаціональної онлайн-вистави

21 травня 2020, 11:43
796
Культура, Анонси міських заходів

Сьогодні, о 20:20, у прямому ефірі Маріупольського телебачення покажуть онлайн-спектакль українсько-німецького виробництва «Lorenz.io [Ромео зустрічає Юлію]». Учні Маріупольського міського ліцею, під керівництвом режисерів народного театру «Театроманія», з колегами з німецького Дортмунда 9 місяців працювали над спільною театральною постановкою.

«Презентація проєкту відбудеться в прямому ефірі МТВ. Після трансляції вистави пройдуть і відкриті дискусії. Також запустимо яскравий флешмоб. Всього в постановці задіяні 20 юних акторів-аматорів з Маріуполя і німецького Дортмунда», - зазначив режисер «Театроманіі» Антон Тельбізов.

Репетиції вистави регулярно проходили онлайн. У виставі підлітки грають історію кохання між Ромео і Джульєттою, які відбуваються з двох протилежних сімей та країн. Віртуальний світ зустрічається з реальним завдяки грі Lorenz.io, де кожен може приміряти маску відомих героїв Верони.

Спочатку проєкт планувалося реалізувати в рамках фестивалю «ГОГОЛЬФЕСТ» з використанням Діджитал технологій. Але карантинні обмеження внесли коректування, і було прийнято рішення показати спектакль на віртуальній-сцені. Проєкт проходить завдяки Goethe-Institut Ukraine, громадській організації ГОГОЛЬFEST і Akademie für Theater und Digitalität з міста Дортмунд при дружній підтримці Міністерства закордонних справ ФРН (Auswärtiges Amt).

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.