Новини

Назад

«Люди – головний потенціал розвитку міста», - Вадим Бойченко

07 грудня 2017, 11:57
938
Суспільство

На цьому під час виступу на щорічній Конференції ефективного врядування зауважив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

 

Люди - головний потенціал розвитку міста. Ми не побачили в переселенцях проблеми. Ми побачили можливості,
підкреслив мер.

За його словами, з непідконтрольній Україні території до Маріуполя приїхали лікарі, вчителі, професори, правоохоронці, діячі культури та науки. Переїхали три нових університети-переселенця.

Місто надало їм будівлі, гуртожитки та першорядне оснащення. Цей проект розвивається. Будується новий навчальний корпус Донецького національного медичного університету. Тепер у Маріуполі готують медиків, правоохоронців та управлінців нового формату. Фахівців вже чекають робочі місця. Отже, у них є люфт для зростання всередині міста,
розповів Вадим Бойченко.

Переселенці - власники малого та середнього бізнесу зайняли порожні ніші. За два роки відкрилися цікаві салони, сироварні, пекарні і кав'ярні. З'явилася здорова конкуренція.

Ми вдячні людям, що вони обрали Маріуполь. Знаємо, головна проблема - житло. Ми побудували перше в Україні реальний соціальний гуртожиток. Там проживає 30 сімей. На початку наступного року введемо в експлуатацію два соціальні будинки. 40 сімей-переселенців отримають у них квартири. Держава йде нам назустріч. Уже в цьому році виділено 15 млн грн субвенції. Ми доповнюємо такою ж сумою і купуємо близько 100 службових квартир для кваліфікованих переселенців,
- зауважив міський голова.