Новини

Назад

«Let's do it Ukraine»: в Маріуполі пройшов всеукраїнський онлайн-форум

21 травня 2020, 15:45
829
Суспільство, Екологія

Маріуполь взяв участь в обласному етапі всеукраїнського онлайн-форуму. Його організатором виступив всеукраїнський молодіжний рух «Let's do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Форум проходить вшосте, а в цьому році вимушено перенісся в онлайн-простір.

Спікерами проєкту від Маріуполя стали начальник управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагн Мнацаканян і голова Зеленого ради Валентина Абалмасова.

«У Маріуполі реалізується безліч соціокультурних і екопроєктів. Частину заходів в цьому році змушені були перенести, через карантинні обмеження. Одним з яскравих реалізованих прикладів, по залученню громади до вирішення соціально-значущих питань - проєкт зі створення системи роздільного збору відходів на території ОСББ «Забиваємо баки»», - зазначив Ваагн Мнацаканян.

В рамках даної ініціативи близько 60 ОСББ отримають 819 контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів. Також Валентина Абалмасова розповіла, що в Маріуполі кілька років поспіль проходить акція до Всесвітнього дня прибирання. У минулому році вона об'єднала 5 тисяч локацій по всій Україні.

Основна мета форуму - привернути увагу суспільства, влади і бізнесу до розвитку соціальної активності в регіонах. Активувати розвиток молодіжної, соціальної політики, волонтерського руху та корпоративної соціальної відповідальності. Прямі трансляції з кожного регіону будуть проходити з 21 травня по 5 червня.

Форум об'єднав 500 учасників з усіх областей України. В ході онлайн-обговорень учасники представили кращі регіональні, всеукраїнські та міжнародні ініціативи, заплановані на 2020 рік.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.