Новини

Назад

«Громадський бюджет»: художники покажуть красу індустріального Маріуполя

24 травня 2019, 17:50
935
Культура, Громадський бюджет

У червні маріупольців чекає черговий художній проект «Пост-міст» - виставка живопису та графіки індустріальних пейзажів Маріуполя. Його реалізація стала можливою завдяки програмі «Громадський бюджет».

«Проект є актуальним для нашого міста. Тема індустріального пейзажу близька для маріупольців. Ми хочемо перевести фокус уваги глядачів в позитивне та творче русло. Пробудити увагу і інтерес до рідного міста», - розповіла куратор проекту Олена Украинцева.

Одне із завдань проекту - розвинути образотворче мистецтво «старої» школи.

Так, 11 червня о 18:00 (Платформа ТЮ) пройде зустріч із запрошеними художниками Аланом Майєром, Оленою Клочко та Інною Абрамовою. Маріупольці зможуть дізнатися подробиці підготовки до виставки, поділитися своїми ідеями.

12 червня в 18:00 на Театральній площі відбудеться пленер. Кожен бажаючий зможе приєднатися до художників і попрацювати над малюнком на відкритому повітрі.

15 червня о 16:00 (ТРЦ «Порт-Сіті», 2-й поверх) розпочне роботу виставка картин і фотографій, об'єднаних темою нашого міста.

На урочистому відкритті планується присутність музичного гурту Wales can fly, який також працює в індустріальному жанрі. Для більшого ефекту зараз розробляється підсвічування, що виділяє кожну картину.

16 червня о 17:00 художниця Олена Клочко проведе майстер-клас з експресивного живопису. Про місце проведення заходу буде повідомлено додатково.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.