Новини

Назад

«Громадський бюджет»: балетна вистава «Лускунчик» у дванадцятий раз зібрала глядачів

26 грудня 2019, 11:00
585
Культура, Громадський бюджет

Напередодні новорічних свят у Маріуполі пройшла балетна постановка «Лускунчик». У дванадцятий раз глядачі побачили незвичний балет, в якому головні ролі зіграли діти з інвалідністю. Цей проєкт виграв малий грант програми «Громадський бюджет» в сумі 99 110 грн.

За ці кошти придбано декорації для сцени, 20 костюмів персонажів, сценічний реквізит, афіші та запрошення. Проект розрахований на три роки. Його мета - залучити якомога більше дітей.

«Я давно хотіла створити виставу за участю дітей з інвалідністю. Беручи участь у балеті, вони стають прикладом того, що незважаючи на усі перешкоди, можливо займатися творчістю та дарувати глядачам радість», - розповіла авторка проєкту «Лускунчик», керівник школи класичної хореографії Олена Беркова.

Так, 25 грудня Маріупольська школа класичної хореографії представила балет на музику Петра Чайковського за мотивами казки Гофмана. В ньому головні герої - це Інна та Даниїл. Незважаючи на те, що вони актори-новачки, діти відповідально підійшли до репетицій та, як справжні професіонали вжилися в ролі.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.