Новини

Назад

«Громадський бюджет»: 19 травня в Маріуполі пройде Фестиваль вуличної музики

17 травня 2019, 15:50
886
Суспільство, Культура

19 травня в Маріуполі вперше пройде день вуличної музики. Цієї неділі фестиваль пройде одночасно в 55 містах України. Реалізувати цей проект в Маріуполі стало можливо завдяки програмі міні-грантів «Громадського бюджету».

Фестиваль пройде на базі міського водноспортивного комплексу з 10:00 до 20:00 (Приморський бульвар, 36, біля пірсу, зупинка «санаторій Металург»). Ініціатором проекту виступили Ольга Близнюк і Христина Полуліх. Основна мета проекту - створити невимушену атмосферу для спілкування. Об'єднати темою музики незнайомих людей.

У фестивалі візьмуть участь 16 виконавців. Всі вони представляють різні жанри - від репа до класики. Барди та фольклористи зберуться в одному місці. Також буде працювати «Вільний мікрофон», кожен бажаючий музикант може поділитися своєю творчістю і отримати кілька хвилин слави.

Варто зазначити, що на час фестивалю працюватиме спеціальний рейсовий автобус, який був організований за підтримки транспорту та зв'язку. Він курсуватиме від Драмтеатру, по Приморському бульвару до ТФД.

«Про фестиваль вуличної музики я дізналася на Форумі креативних індустрій в Дніпрі. Відразу надихнулася ідеєю провести його в рідному місті. Зараз така нагода трапилася. В цей день, люди в різних куточках України вийдуть на вулиці, щоб насолодитися живою музикою. Я рада, що в їх числі будуть і маріупольці», - ділиться Ольга Близнюк.

Крім музики, маріупольці та гості міста зможуть взяти участь в танцювальних майстер-класах від тренера Максима Лайт. Крім того, пройде виставка картин маріупольських художників і буде працювати тематична фотозони.