Новини

Назад

За недотримання законодавства про працю загрожують штрафи

14 червня 2018, 11:14
1253
Економіка

Реалізовуючи повноваження державного контролю в частині детінізації заробітної плати та виявлення фактів використання праці неоформлених працівників, спеціалісти департаменту з питань економіки міської ради спільно з представниками Головного управління Держпраці в Донецькій області з квітня 2018 року розпочали проведення інспекційних відвідувань.

Спільними зусиллями проведено декілька інспекційних відвідування суб’єктів господарювання. За результатами яких, виявлено використання праці семи неоформлених містян.

У зв’язку з чим застосовано фінансові санкції відповідно ст. 265 Кодексу законів про працю України. Фінансова відповідальність у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, передбачена законодавством за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Тобто, недобросовісний роботодавець буде змушений сплатити 111 690 грн штрафу за кожного неоформленого працівника. Загальна сума накладених санкцій становить – 781 830 грн.

«Завдяки щотижневим виїздам на об'єкти відвідування з попереднім обстеженням, проведенням всебічного аналізу стану додержання трудового законодавства інспекторам праці Маріупольської міської ради вдається виявити ризики та контролювати саме тих суб’єктів господарської діяльності, щодо яких існує ймовірність порушення законодавства про працю», - зазначив заступник голови міської ради Сергій Орлов.

Він також розповів, що фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, приховування трудових відносин під виглядом цивільно-правових – суттєве порушення трудового законодавства. Нажаль поки що не всі суб’єкти господарювання усвідомлюють, що порушення законодавства  призводять до фінансових санкцій.