Новини

Назад

За 4 роки у підтримку ОСББ інвестовано понад 500 млн гривень

28 січня 2020, 16:25
637

За ініціативою міського голови Вадима Бойченко з 2016 року в Маріуполі працює комплексна програма по підтримці ОСББ. За цей час проведено більш 350 капітальних ремонтів, реалізовано 800 міні-проєктів та облаштовано понад 250 затишних дворів. За чотири роки сума інвестицій з міського бюджету перевищила понад 500 млн гривень. Про підсумки 2019 року і плани на 2020 рік розповів начальник управління з питань розвитку та підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків Сергій Марчук.

«З моменту впровадження програми кількість ОСББ зросла з 72 до 821. Вона стала дієвим інструментом і користується довірою у жителів. У 2020 році методом співфінансування плануємо провести близько 100 капітальних ремонтів. В основному це ремонт покрівель, заміна електричних мереж та інженерних систем опалювання. Бюджет підтримки ОСББ з кожним роком зростає і в цьому році складе 250 млн гривень. До порівняння у 2017 році сума становила 150 мільйонів», - зазначив Сергій Марчук.

Також в 2020 році планують облаштувати понад 130 «Затишних дворів» і реалізувати близько 250 міні-проєктів. За словами голови ОСББ по вулиці Зелінського,30 Дмитра Харчукова, завдяки підтримці міста, мешканцям вдалося зберегти низький тариф і при цьому відчути реальні зміни.

«Ми беремо участь у всіх програмах і капітальних ремонтах. У нас з'явився прекрасний двір, капітально відремонтували покрівлю, в під'їзді встановили пластикові вікна і економне освітлення. У планах утеплення будинку і установка індивідуального теплового пункту по програмі теплих кредитів», - зазначив він.

Крім муніципальної підтримки ОСББ також можуть користуватися додатковими можливостями. Наприклад програми «Теплий кредит» і «Фонд енергоефективності». Вони дозволяють не тільки створити зручні умови для життя, а й оптимізувати витрати на оплату комунальних послуг.

Крім того, «Затишний двір» можуть отримати і житлово-будівельні кооперативи.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.