Новини

Назад

З початку поточного року Донецька митниця спрямувала до бюджету понад 3 млрд гривень

28 серпня 2017, 13:59
152
Маріупольська об’єднана державна податкова інспекція інформує

За сім місяців поточного року митниками Донеччини до Державного бюджету України спрямовано понад 3 млрд гривень. Слід зазначити, що зростання митних надходжень у порівнянні з торічними показниками складає 63,5%, або 1,2 млрд гривень. Найбільша сума перерахувань до держбюджету у помісячному розрізі зафіксована у липні цього року та склала 690 млн грн, що у 2 рази більше, ніж за відповідний період минулого року.

Середньомісячний показник перерахованих Донецькою митницею ДФС у скарбницю держави митних платежів за січень-липень 2017 року становить 442,7 млн грн, що в 1,6 разів перевищує минулорічні надходження.

Протягом січня-липня 2017 року Донецька митниця ДФС проводила митне оформлення товарів, які імпортувались з 65 країн світу. Специфіка функціонування підприємств Донецького регіону визначає і бюджетоформуючі товари, які імпортують для власних виробничих потреб найбільші підприємства - виробники області. За підсумками роботи семи місяців 2017 року основним бюджетоформуючим товаром залишається кам’яне вугілля – 47% від загальних перерахувань у держбюджет, або 1 455,8 млн гривень. Також значні суми податків надійшли до бюджету при імпорті наступних груп товарів:

  • кокс – 309 млн грн;
  • феросплави - 249,4 млн грн;
  • вогнетривкі матеріали та вироби – 249,4 млн грн;
  • інші метали та вироби з них - 235,1 млн гривень.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами упродовж січня-липня поточного року митницею видано 989 сертифікатів форми EUR.1.

Позитивну динаміку митних надходжень січня-липня 2017 року забезпечено насамперед за рахунок застосування інноваційних інструментів при митному оформленні, максимального спрощення митних процедур та надання високоякісного сервісу при здійсненні митних формальностей.