Новини

Назад

Вже завтра депутати голосуватимуть за затвердження нової нормативної грошової оцінки земель Маріуполя(ФОТОРЕПОРТАЖ)

12 липня 2018, 17:41
1300
Діяльність депутатського корпусу

Перед пленарним засіданням депутати заслуховували проект рішення "Про затвердження матеріалів нормативної грошової оцінки земель м. Маріуполя".

Відкрив День депутата секретар міської ради Степан Махсма. "Профільні фахівці детально розкажуть про процедуру, пояснять механізм та дадуть відповідь на усі питання депутатів", ‒сказав він.

Детально роз'яснила, що таке грошова оцінка земель, хто її виконував та для чого вона потрібна депутатам директор Департаменту по роботі з активами міськради Світлана Штенда.

Передусім – це вимога законодавства. А останній раз грошова оцінка приймалася о 2009 році та відтоді вона не змінювалася. Варто нагадати, що це питання не було розглянуте на першому пленарному засіданні XXXII сесії у зв'язку з тривалою підготовкою документації.

Депутатами було прийнято рішення розглянути це питання на другому пленарному засіданні. Як пояснила Світлана Штенда, процес загальмувався через тривале проходження експертизи, яка була завершена 10 липня. Тепер є можливість винести цей проект на розгляд депутатського корпусу. За попередніми підрахунками нова нормативна грошова оцінка земель дозволить наповнити міський бюджет на 83 млн. грн.