Новини

Назад

Вперше в Маріуполі пройде молодіжний фестиваль екскурсоводів

25 вересня 2018, 12:53
1278
Суспільство, Культура, Анонси міських заходів

З 3 по 7 жовтня в Маріуполі відбудеться Відкритий міський молодіжний фестиваль екскурсоводів «Закохані в Маріуполь». Він пройде в рамках відкритого міського фестивалю «МАРІУПОЛЬ ТУРФЕСТ», який приурочений до 240-річчя нашого міста та Міжнародного дня туризму.

Фестиваль проводиться в форматі конкурсу за трьома етапами. Також пройде низка цікавих і пізнавальних заходів для всіх жителів і гостей міста. Захід пройде за підтримки туристичної компанії «Центр подорожей «ШИК ТУР» і Маріупольського коледжу ДВНЗ «ПДТУ».

Мета фестивалю - підвищити туристичний імідж Маріуполя, подальший розвиток і вдосконалення краєзнавчої роботи. Відкриття та популяризація цікавих туристичних маршрутів міста, об'єктів для екскурсійного відвідування.

Участь у фестивалі можуть взяти усі жителі та гості міста, які виявляють інтерес до Маріуполя, Донецькому регіону і конкурсу в цілому. Вік не обмежений! Організатори сподіваються побачити на заходах як професійних екскурсоводів, так і учнів, студентів навчальних закладів, істориків, краєзнавців, археологів.

Для участі в конкурсі необхідно подати заявку до оргкомітету фестивалю до 27 вересня. Заявки приймаються на електронну адресу: [email protected] або в офісі оргкомітету за адресою: пр. Миру, 77 (понеділок-п'ятниця з 10.00-17.00), тел/факс: (0629) 40-99-01, 097-528- 29-17 (VIBER), 095-781-16-91 (WHATSAPP).

Відкриття фестивалю відбудеться 3 жовтня о 10:00 в будівлі Маріупольського коледжу ДВНЗ «ПДТУ» (вул. Георгіївська, 69). На ньому представлять кращі роботи конкурсантів, відібрані експертною комісією. Відбудуться зустрічі з їх авторами і обговорення робіт.

Завдання конкурсу - знайти нових і талановитих людей, які покажуть місто з найкращого боку і надалі зможуть стати новими «креативними гідами». Його етапи:

1. Заочний (до 27 вересня)

Учасники подають на розгляд експертної комісії свої конкурсні роботи (екскурсійні проекти або матеріали екскурсії) в друкованому або мультимедійному вигляді.

2. Очний (мультимедійна вистава екскурсійного проекту учасника 3-4 жовтня, початок о 10:00)

Конкурсант представляє і захищає перед експертною комісією свою авторську екскурсію. Він повинен продемонструвати володіння методикою показу і розповіді, інтерактивними формами подачі матеріалу.

3. Фінал (6 жовтня, початок о 12:00)

Переможці конкурсу двох етапів представляють свою авторську екскурсію у вигляді пішохідної або автобусної екскурсії по Маріуполю для жителів і гостей міста.

Теми екскурсій будуть опубліковані в ЗМІ та Інтернет-ресурсах. На екскурсії необхідно попередньо записатися з 4 по 6 жовтня слухачам і глядачам (кількість місць обмежена).

Під час фестивалю заплановані різноманітні екскурсії: дитячі, архітектурні, історичні, пізнавальні. Пройдуть цікаві майстер-класи та культурно-пізнавальні заходи. Так, 5 жовтня, о 14:00 відбудеться майстер-клас «Методика організації та проведення екскурсій по місту». О 15:00 - зустріч з краєзнавцями міста, кращими конкурсантами, авторами кращих екскурсійних матеріалів, де пройде знайомство, презентація і обговорення їх робіт. Місце зустрічі буде оголошено додатково.

7 жовтня, о 12:00 - подарунок жителям і гостям міста «Екскурсії від Метрів». В ході даного заходу можна буде познайомитися з кращими екскурсійними маршрутами кваліфікованих гідів-істориків міста Маріуполя (попередній запис).

Імена переможців визначить авторитетне журі. Їх імена оголосять в ході церемонії нагородження 7 жовтня в 15:00 на сцені центрального міського парку у драматичного театру. У них з'явиться можливість брати участь в більш масштабних фестивалях даного жанру. Кращі учасники будуть задіяні в роботі на екскурсійних маршрутах Маріуполя.

Участь у всіх заходах фестивалю для конкурсантів, слухачів і глядачів - безкоштовне.

Оргкомітет фестивалю: 097-528-29-17 (VIBER), 095-781-16-91 (WHATSAPP).