Новини

Назад

Відбувся конкурс з придбання житла для переселенців

20 грудня 2017, 18:00
1149
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Сьогодні у Маріуполі відбувся конкурс з придбання житла, згідно з програмою міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. За його результатами, за кошти державного та міського бюджетів закуплять 57 квартир для багатодітних сімей, людей з інвалідністю та затребуваних фахівців з числа переселенців.

Згідно з рішенням міської ради «Про затвердження порядку придбання квартир за кошти міського бюджету» відкрили прийом заявок-пропозицій про продаж житла. Він продовжувався до 20 грудня. Для прозорого проведення процедури була створена конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники виконкому, депутати та громадськість.

Всього поступило 153 заявки. Для оцінки стану об'єктів продажу члени конкурсної комісії виїжджали на місце та робили фото. А вже на конкурсі детально обговорювали стан кожної квартири та приймали рішення щодо її придбання.

​«Для нас головне – пристойний житловий стан. Державою визначена гранична вартість, якої ми повинні дотримуватися. Нерухомість знаходитиметься на балансі міста та не підлягатиме приватизації. Квартири будуть надаватися, як тимчасова міра для людей з окупованих територій до закінчення конфлікту на Україні», - зауважив голова конкурсної комісії, перший заступник міського голови Олександр Голтвенко.