Новини

Назад

Вічна пам'ять і подяка: у Маріуполі відкрили пам'ятник загиблим військовим лікарям (ФОТОРЕПОРТАЖ)

08 жовтня 2018, 15:59
1668
Медицина, Діяльність депутатського корпусу

За ініціативи військовослужбовців мобільного госпіталю, за підтримки та сприяння міської влади на території лікувального закладу встановили меморіальний комплекс лікарям, які віддали свої життя, рятуючи українських військових.

Військові медики, військовослужбовці, духовенство, керівництво області та міста в цей важливий день були присутні на відкритті монумента. Зберігаючи життя нашим захисникам, 68 медиків загинули з початку збройного конфлікту.

«На рахунку представників найгуманнішої професії, медиків, тисячі врятованих життів військових і мирного населення. Але багато хто з них віддав своє життя заради життя інших. Міська рада завжди готова надавати всебічну допомогу і підтримку нашим військовим, лікарям, щоб кожен безперешкодно міг виконувати свій обов'язок. Вічна пам'ять і вдячність військовим медикам», - сказав секретар міської ради Степан Махсма.

Священнослужитель отець Сергій провів паніхіду за загиблими і освятив пам'ятний знак. Тепер це своєрідний символ мужності, безстрашності та самовідданості медичних працівників у військовій професії.