Новини

Назад

Валентина Абалмасова: «Програма «Громадський бюджет» допомагає реалізовувати наймасштабніші задуми»

11 грудня 2019, 21:00
1013
Громадський бюджет

«Спорт  – поруч» - це проект активної групи жителів багатоповерхових будинків Лівобережного району. Маріупольці  поставили за мету створити у дворі спортивний майданчик.  Ідея реалізовувалася в декілька етапів. З часом ця ініціатива набирала обертів, а роботи становилися все більш масштабними. Тоді виникло питання додаткового фінансування. Так, проєкт подали на розгляд конкурсу «Бюджету участі» програми «Громадський бюджет». Лідер ініціативної групи Валентина Абалмасова розповіла про перемогу та подальшу реалізацію проєкту.

#мрій

Ідея відкрити прибудинковий спортивний майданчик по вулиці Українського козацтва з’явилася досить давно. Мені хотілося, щоб його змогли відвідувати діти та молодь. Але щоб зацікавити їх потрібно було зробити локацію комфортною для тренувань. Роботи почались з благоустрою території. Разом з активними жителями нашого ОСББ ми провели декілька  толок.  У квітні 2018 року майданчик було відкрито. Для повноцінних тренувань нам не вистачало покриття та, відповідно - коштів.

#обирай

На комунікаційній зустрічі мені розповіли про програму «Громадський бюджет» та її підрозділ «Бюджет громадської участі», який передбачає фінансування великих проєктів до 500 тисяч гривень. Фахівці допомогли оформити заявку на участь у конкурсі, пояснили етапи його проведення. Після перемоги всі необхідні роботи та матеріали були  придбані через систему ProZorro.

#реалізуй

На прибудинковому універсальному спортивному майданчику для мініфутболу, баскетболу та волейболу з’явилося нове покриття. Зараз він привертає увагу жителів усіх сусідських дворів. А зовсім нещодавно на цьому місці була груда будівельного сміття. Благоустроєм майданчику ми займалися майже рік. «Бюджет участі» значно прискорив цей процес. На реалізацію нашої ініціативи було направлено  200 тисяч гривень.  Сьогодні на спортивному майданчику проходить багато тренувань. Міський центр позашкільної роботи навіть допоміг нам з організацією майстер-класів. Діти можуть займатися різними видами спорту прямо біля будинку – це корисна альтернатива проведенню вільного часу вдома. Також діти можуть знайомитися та знаходити нових друзів.

#змінюй

Головна мета проєкта «Спорт – поруч» – популяризація здорового способу життя. Розвиток спорту серед дітей та молоді. Ми почали з себе – з нашого ОСББ у Лівобережному  районі. Я рада, що сьогодні з нас беруть приклад жителі інших будинків. Вони радяться зі мною щодо своїх власних проєктів.