Новини

Назад

Вадим Бойченко проконтролював реалізацію локальних програм з модернізації шкіл

01 червня 2020, 12:39
789
Суспільство, Освіта

У Маріуполі продовжують реалізовувати проєкти з модернізації шкіл. Серед ключових напрямків - програми «Гігієна в школах» і «Тепло в кожен клас, кожну групу». Тільки за три роки комплексну заміну вікон на металопластикові справили в 53 школах і дитячих садах. Сучасні санвузли з'явилися в 24 установах. З ходом планових ремонтів в школах №68 та №33 особисто ознайомився міський голова Вадим Бойченко.

Так, в школі №68 реконструюють 16 туалетів. Проводять ремонт інженерних мереж, заміну віконних і дверних блоків, встановлюють нову сантехніку. Санвузли оформляють в лаконічних сіро-блакитних тонах. Сучасний дизайн розроблений з урахуванням всіх вимог для установ освіти. Також на кожному поверсі обладнають окремі душові кабіни та роздягальні для хлопчиків і дівчаток. Передбачено туалет і для дітей з інвалідністю.

Вадим Бойченко підкреслив, що дані заходи, в комплексі з капітальними реконструкціями опорних шкіл, створюють новий формат закладів освіти в Маріуполі.

Ми запустили дані активності з 2017 року. Наповнюємо старі стіни новими смислами і поетапно створюємо якісні умови для наших дітей. Вони були і залишаються для нас в пріоритеті,
підкреслив мер.

Всього з 2017-2018 рік з міського бюджету на реалізацію даної програми було виділено 24,8 млн грн. У цьому році фінансування складе близько 20 млн. Перший заступник міського голови Михайло Когут наголосив, що планові ремонти будуть завершені до кінця липня. Це дозволить вчасно розпочати навчальний процес.

Також міський голова ознайомився з ходом реконструкції школи №33 Приморського району. У минулому році там також замінили всі санвузли, а тепер приступили до енергоефективної модернізації установи. Планують замінити 157 віконних і дверних блоків на металопластикові, також повністю реконструюють і вхідну групу. На це з міського бюджету виділено 1,4 млн грн.

За три роки ми провели комплексні заміни віконних блоків у 25 школах. Ми хочемо, щоб дітям було тепло, а установи освіти відповідали вимогам енергоефективності. Так, ми завдяки комунальній економії, допомагаємо школам вивільнити фінансовий ресурс і направити його на реалізацію нових проєктів. На даному об'єкті застосовуємо просту, але ефективну технологію. Вона допоможе максимально надовго зберегти теплоізоляційний ефект металопластикових конструкцій,
підкреслив Вадим Бойченко.

Варто відзначити, завдяки програмі «Тепло в кожен клас, кожну групу» нові металопластикові вікна з'явилися в 53 установах. У 2020 заплановано виконати ремонт на 8 об'єктах - дитячих садах №72,90,142,156 і школах №19,33, 56, 16. На це з міського бюджету виділено 11,6 млн грн. З 2018-2019 року фінансування склало 25,2 млн грн. В даний час в 30% шкіл і 41% дитячих садків виконана повна заміна віконних блоків.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.