Новини

Назад

Вадим Бойченко перевірив хід будівництва соціального житла в Маріуполі

19 січня 2018, 12:47
1529
Суспільство

30 мільйонів гривень з державного та міського бюджету виділено на програму будівництво соціального житла в Маріуполі. Поточного року заплановано відкриття двох соціальних будинків на 39 квартир. Якість ремонтних робіт проінспектував міський голова Вадим Бойченко.

Мер подивився на реконструкцію двоповерхових житлових будинків в Приморському та Лівобережному районах. Тут ведуться капітальні роботи. Наприклад, по вулиці Красномаякська від старого будинку залишилися тільки стіни. Там вже зроблено нове перекриття, покрівля, перегородки. Прокладено нові інженерні комунікації, система опалення. А старий будинок по вулиці Менделєєва був розібраний до фундаменту. Тепер же на його місці можна побачити нову будівлю.

Як розповіла міському голові начальник управління капітального будівництва Маріупольської міської ради Галина Шейченко, в будівництві двох об'єктів застосовуються нові енергозберігаючі технології: вікна, утеплення фасаду, рамки автоматичного регулювання подачі теплоносія.

«Тут також будуть облаштовані пандуси для маломобильного населення. У двох квартирах на кожному об'єкті будуть передбачені спеціальні широкі прорізи», - додала вона.

Мер зазначив, що Програма будівництва соціального житла стала можлива в місті завдяки позитивному досвіду - відкриттю в Маріуполі першого соціального гуртожитку в Україні для внутрішньо-переміщених осіб. Дану позицію міста вирішив підтримати і посилити Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, виділивши державну субвенцію в розмірі 15 мільйонів гривень.

«Ми почали будувати два соціальних об'єкта. У місті з'явиться 39 малогабаритних квартир. Їх отримають люди, які в цьому мають гостру потребу. Маріуполь робить крок за кроком на шляху поліпшення умов життя тих людей, які до нас сьогодні приєдналися»,
підкреслив Вадим Бойченко.

Будинки планується ввести в експлуатацію вже поточного року. Соціальне житло отримають як переселенці, так і маріупольці, які стоять у соціальній черзі на квартири.