Новини

Назад

Вадим Бойченко бере участь у міжнародному бізнес-форумі у Відні

16 жовтня 2018, 16:48
1984
Суспільство

У Відні проходить Climate Business Forum 2018, організований Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). Учасником однієї з дискусійних панелей став міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.  

П'ятий міжнародний кліматичний бізнес-форум - один з найбільших світових майданчиків. У ході заходу, мери з декількох міст обговорювали шляхи вирішення екологічних та інфраструктурних проблем.  

Вадим Бойченко підкреслив, що Маріуполь став на шлях сталого розвитку. У місті прийнята Стратегія, розрахована на п'ять років. За його словами, це прикладний документ, результати якого можна побачити вже сьогодні. Також, незабаром, планується розробка Стратегії зеленого сталого розвитку.  

Маріуполь в п'ятірці найбезпечніших міст України. У рейтингу міжнародної організаціі Transparency International місто посіло перше місце по прозорості влади. Вже розроблена сучасна транспортна модель і створюється освітній кластер, що включає шість ВНЗ. Це результат системної роботи в рамках нашої Стартегії розвитку,
зазначив мер.

При цьому Вадим Бойченко звернув увагу на виклики, які місту ще належить вирішити. Серед них, проблема водопостачання і водовідведення Маріуполя. Як розповів мер, сьогодні місто отримує воду низької якості, що негативно позначається на стані водопровідних мереж і викликає невдоволення з боку жителів. Міський голова підкреслив, що на даний момент Маріуполь шукає інвесторів і розглядає кращі світові практики по очищенню питної води.