Новини

Назад

Вадим Бойченко: «Наше спільне завдання – створити затишок у Маріуполі»

06 вересня 2017, 14:03
887
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Повний ігровий комплекс для дітей, нові лавочки, альтанки та упорядковані доріжки. Такими стали подвір’я в ОСББ «Затишна дев’ятиповерхівка» та «Курчатова 43» в Кальміуському районі. Жителі не побоялися взяти на себе відповідальність, вступивши до ОСББ, та отримали сучасний, комфортний «Затишний двір».

Відкриття «Затишних дворів» ОСББ відвідав міський голова Вадим Бойченко. Його зустріли в найкращих національних традиціях. Діти читали вірші про щасливе дитинство та подарували аплікацію, зроблену своїми руками. Жителі розповідають, що раніше на місці упорядкованої прилеглої території був пустир. Але згодом ситуація змінилася – у двір вдихнули друге життя.

Мешканці будинків № 41, 43 по вул. Курчатова перейшли до об’єднання співвласників багатоквартирних будинків цього року та в скорому часі отримали подарунок від місцевої влади та бізнесу – упорядковану прилеглу територію. Вони заасфальтували дороги, зробили дитячу ігрову та спортивну майданчики, зону відпочинку і лавочки. В якості ремонту першого конструктиву маріупольці вибрали капітальний ремонт покрівлі за кошти міського бюджету.

«Сусіди стали частіше виходити на вулицю. Разом грають у настільний теніс, діти забувають про гаджети та виходять на вулицю. Це дуже добра ініціатива», - ділиться мешканка дому № 43 Ірина.

Міський голова поспілкувався з жителями будинку та розповів про проекти та реформи, які виконуються у місті задля комфорту маріупольців: про створення «Стратегії розвитку-2021», купівлю нового міського транспорту, проект «Соціальна вода» та капітальні ремонти.

«Таку красу ми створюємо разом. Таким чином, ми прищеплюємо любов нашим дітям до міста. Вона зароджується тут, в таких «Затишних дворах». Наше спільне завдання – створити затишок у Маріуполі. Дякую, що ви нам у цьому допомагаєте», - зауважив Вадим Бойченко.

Відкриття завершилося підписанням Меморандуму про співпрацю. На його підставі жителі зобов'язуються утримувати свої двори в чистоті та порядку, а місто протягом п'яти років буде реалізовувати їх проекти з утримання будинків і упорядкування прилеглих територій.