Новини

Назад

У Старому Криму реконструювали меморіальний комплекс

14 вересня 2018, 16:58
1230
Суспільство

Напередодні святкування 240-річчя міста і Дня селища у Старому Криму реконструювали меморіальний комплекс, до якого входять пам'ятники загиблим односельчанам у Другій світовій війні та воїнам-визволителям селища. Його відремонтували за кошти міського бюджету на суму майже 1, 5 млн гривень.

Під час презентації комплексу був присутній перший заступник міського голови Михайло Когут, голова Кальміуської районної адміністрації Олександр Царьок, школярі та жителі селища.

«Ви бачите, як почало перетворюватися наше місто. Але перед нами стоять амбітні цілі не тільки розвивати центр міста, райони, а й селища. Місце, де ми зараз знаходимося, потрібно не тільки нам, а й нашій молоді. Вони повинні шанувати та пам'ятати ті події, які відбувалися під час Другої світової війни. І зробити все можливе, щоб не допустити їх у майбутньому», - зазначив Михайло Когут.

За словами голови селищної ради селища Старий Крим Михайла Балабанова, пам'ятний комплекс був побудований в 1977 році. По закінчення 40 років пам'ятники піддалися руйнуванню та мали непривабливий вигляд.

«В рамках реконструкції площа повністю поклали плиткою ФЕМ, замінили меморіальні плити. Облицювали гранітом пам'ятні знаки загиблим односельчанам», - розповів селищний голова.

У знак пам'яті загиблих воїнів присутні поклали квіти до пам'ятного знаку.