Новини

Назад

У Приморському районі триває боротьба зі стихійною торгівлею

01 серпня 2018, 14:55
885
Суспільство, Економіка

Сьогодні перевірили місця стихійної торгівлі в Приморському районі біля ринку Славутич і на вулиці Латишева. Рейд проведено спільними зусиллями співробітників департаменту з питань безпеки та запобігання корупції, інспекцією з благоустрою, Приморської районної адміністрації, а також поліції. За підсумками перевірки комісією складено 7 адміністративних протоколів.

В районі автостанції №2, вздовж паркану стаціонарного ринку ведеться стихійна торгівля. У той же час заходити всередину ринку продавці не бажають, посилаючись на те що там місць немає і висока плата за нього. За словами керівництва ринку, місць достатньо, а плата за містове на соціальних рядах 1-2 грн.

На вул. Латишева ситуація така сама: торгівля ведеться без дозвільних документів на міській території. Як пояснила комісія - це незаконне захоплення міської землі. При цьому підприємці не укладають договір на вивезення сміття і не прибирають зайняту територію.

Варто відзначити, що біля ринку «Славутич» частина бабусь, які торгують фруктами та зеленню зі своїх городів зацікавилися можливістю торгувати на обладнаних місцях усередині офіційного ринку. При цьому у МКР «Черемушки» підприємці та жителі району негативно поставилися до прохання комісії припинити незаконну торговельну діяльність.

За всіма фактами ведення організованої торгівлі у непризначених для цього місцях складено адміністративні протоколи. Підприємці будуть викликані на адмінкомісію, де буде прийнято рішення про накладення штрафних санкцій в розмірі від 350 грн до 1750 грн.

З пенсіонерами, які торгують овочами та фруктами зі своїх городів, провели роз'яснювальні бесіди щодо правил торгівлі на території Маріуполя.