Новини

Назад

У місті реалізується програма «Доступний Маріуполь»

10 липня 2017, 11:24
923

На виконання рішення Маріупольської міської ради від 03.03.2017 № 7/16-1229 «Про затвердження міської цільової програми «Доступний Маріуполь» на 2017-2021 роки» головними розпорядниками бюджетних коштів були розроблені заходи на поточний рік. Їх загальна вартість становить майже 5 млн. грн.

За результатами першого півріччя 2017 року у  Маріуполі проведена робота з виконання заходів програми. Зокрема відбулася робоча нарада під керівництвом першого заступника міського голови Олександра Голтвенко, на якій головні розпорядники бюджетних коштів звітували про хід програми.

Так, МКП «Зеленого будівництва» запланувало на 2017 рік встановлення 11 дитячих майданчиків для дітей з обмеженими можливостями на загальну суму 2050,00 тис. грн. Зараз проходе складання та затвердження технічного завдання для 9 майданчиків, 2 – проходять процедуру закупівлі через систему Прозорро. Планується встановити майданчикі до Дня міста.

Департамент транспорту  та зв’язку вже заключив договір на придбання вертикальної  платформи для підйому людей з інвалідністю в залізничний транспорт та проводе торги щодо закупівлі обладнаного транспорту для послуги «Соціальне таксі».

Департамент  культурно-громадського розвитку запланував створення умов для роботи людей зі слабим зором у 2 бібліотеках міста, а саме: придбання комп’ютеру, принтеру, апарату з синтезом мовлення. Зараз  також відбувається процедура закупівлі через систему Прозорро.

Усі заклади, які надають соціальні послуги – територіальні центри соціального обслуговування, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління соціального захисту населення, районні адміністрації міської ради, управління з охорони здоров’я  – проводять роботу щодо оснащення приміщень кнопкою виклику, тактильними табличками Брайля, контрастною смугою, наліпками  на прозоре скло тощо.

У липні-серпні відділ з гуманітарних питань Департаменту соціального захисту населення міської ради планує проведення робочої наради з питання формування заходів програми «Доступний Маріуполь» на наступний рік та складання бюджетного запиту для включення до Програми економічного та соціального розвитку м. Маріуполь на 2018 рік.