Новини

Назад

У Маріуполі зростає кількість вакцинованих дітей

12 квітня 2019, 13:04
639
Медицина

З початку року в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 від кору, краснухи та свинки було щеплено 1118 дітей. Це майже в два рази більше запланованих планових імунізацій. Про це розповіла завідувачка амбулаторією ЦПМСД №1, педіатр Людмила Чаган.

«З початком ппідвищення захворюваності на кір ставлення батьків до вакцинації змінилося. Багато хто почав робити позапланові щеплення своїм дітям. Ми проводили просвітницьку роботу. Намагалися пояснити батькам, наскільки важливо прищеплювати дітей. Так вони захищені від інфекцій більш, ніж на 90%», - розповіла лікар.

За минулий рік 210 батьків відмовилися вакцинувати своїх дітей, частина з них через релігійні переконання. У багатьох були побоювання через можливі реакції дитячого організму на вакцини.

Лікар зазначила, що вакцини можуть давати несуттєві реакції: невелике підвищення температури, місцеву реакцію. Це безпечно. А ось для того, щоб у дитини не було важкої реакції, потрібно його готувати до щеплення.

«Дитина в момент вакцинації повинна бути абсолютно здоровою. За три-чотири дні до щеплення та три-чотири дні після нього дітям, які схильні до алергічних реакцій призначаються антигістамінні препарати. Також виключаються продукти харчування багаті алергенами», - підкреслила педіатр.

Зазначимо, що на сьогоднішній день Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 повністю забезпечений необхідними вакцинами.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.