Новини

Назад

У Маріуполі знизили ціну на оренду землі під гараж

28 травня 2020, 16:52
1563
Суспільство, Сесії міської ради

На 52 сесії міської ради депутати проголосували за проєкт-рішення про зниження частки пайової участі при оренді землі під гараж. Тепер плата складе 670 грн в місяць за стандартний гараж площею 24 квадратних метри. Раніше сума становила 900 грн.

«Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що паркувальне місце на стоянці коштує приблизно 670 грн на місяць. Тому й прийняли рішення про зниження частки пайової долі до середньої ціни на паркомісце», - підкреслила директор департаменту по роботі з активами Світлана Штенда.

Варто зазначити, у вересні минулого року муніципалітет затвердив порядок розташування гаражів на території Маріуполя. Так, на гаражі, де оренда землі була оформлена раніше, договір продовжується в загальному порядку. З правом власності - відведення земельної ділянки в загальному порядку на умовах оренди.

Якщо у власника гаража були відсутні правовстановлюючі документи, протягом року, з моменту прийняття положення, він може оформити договори щодо його використання. Для цього необхідно звернутися в ЦНАП, отримати викопіювання з генерального плану міста (М1: 500), узгодити з відповідними ОСББ та районною адміністрацією. Після цього власник отримає можливість укласти договір пайової участі. Тепер сума оплати власникам узаконених гаражів площею 24 квадратних метри складе 670 грн на місяць.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.