Новини

Назад

У Маріуполі з'являться секції хокею та фігурного катання

24 липня 2020, 15:50
1839
Суспільство, Спорт

Роботи з будівництва льодової арени в Лівобережному районі на завершальній стадії. Вже скоро в місті відкриються секції з фігурного катання та хокею. Всього долучитися до занять зимовими видами спорту зможуть близько 500 маріупольських дітей. З ходом реалізації проєкту ознайомився міський голова Вадим Бойченко.

Ми відроджуємо в місті забуті спортивні напрямки. Створюємо центри для розвитку спорту. Тепер в Маріуполі з'являться чемпіони з фігурного катання. А маріупольський хокейний клуб відкриє можливості для реалізації професійним спортсменам і прославить місто на всю країну. Наші діти зможуть освоювати раніше недоступні напрямки,
підкреслив Вадим Бойченко.

Загальна сума реалізації проєкту становить близько 94 млн. Це кошти міського бюджету і зовнішнє приватне фінансування з боку Бориса Колеснікова. Гроші міста - 33,7 млн ​​гривень, інвестора - 60 млн.

Маріупольські хокеїсти особисто прийшли на зустріч з міським головою і подякували йому за швидку можливість займатися улюбленою справою в рідному місті. Завершення будівництва нового спортивного об'єкту планується у вересні цього року.

Підрядник вже завершив роботи з будівництва будівлі. Зараз ведуться внутрішні оздоблювальні роботи. У приміщенні розташуються роздягальні для хокейних команд. Обладнають спортзал з тренажерами. Панорамні вікна дозволять батькам спостерігати за тренуваннями юних хокеїстів і фігуристів. Також йде облаштування і самої льодової арени.

Територію біля неї облаштують в єдиній концепції з парком «Веселка». Встановлять лавки і урни, висадять зелені насадження, обладнають паркінги для автомобілів і велосипедів. Проєкт включає будівництво зовнішніх мереж електропостачання для забезпечення катка необхідною потужністю. Надалі планують побудувати і басейн.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.