Новини

Назад

У Маріуполі затвердили нову програму з енергоефективності

24 грудня 2019, 15:03
977
Суспільство, Екологія, Житлово-комунальне господарство

На сесії міської ради депутати затвердили програму «Енергоефективний дім». Її мета – фінансова підтримка населення на впровадження енергоефективних заходів в житлових будинках. Реалізація ініціативи дозволить зменшити споживання енергетичних ресурсів не менше 20%.

За словами начальника управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагна Мнацаканяна, програма реалізується спільно з державним Фондом Енергоефективності.

«Це новий інструмент, який запустився цього року. На рахунку Фонду вже акумульовано близько 3 млрд грн. Дані кошти мають піти на модернізацію ОСББ. Ми вже підписали Меморандум про співпрацю», - розповів він.

ОСББ зможуть отримати гранти для часткового відшкодування витрат (вартості робіт, послуг, обладнання та матеріалів), пов’язаних із здійсненням комплексної термореновації будинків. Розмір гранту становить від 20 до 70 % від витрат. У рамках «Енергодому» була розроблена міська Програма з відшкодування частини витрат на енергомодернізацію багатоквартирних будинків та частини відсоткових ставок за кредитами на 2020-2023 роки.

Скористатися Програмою можуть мешканці ОСББ, які за допомогою державних та місцевих програм підтримки, впроваджують заходи з енергозбереження, реконструкції та модернізації багатоквартирних будинків.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.