Новини

Назад

У Маріуполі вшанували пам’ять загиблих ліхтера «Рокша»

29 жовтня 2018, 16:59
1431
Суспільство

Сьогодні відбувся траурний мітинг з нагоди 50-річчя від дня трагічної загибелі в Азовському морі ліхтера «Рокша». Вшанувати пам’ять моряків прийшли рідні та близькі загиблих, голова Приморської районної адміністрації Геннадій Семеніхін, представники ГУ ДСНС, прикордонники та курсанти Азовського морського інституту НУ «Одеської морської академії».

«Наші моряки представляють Маріуполь по всій Україні та світу. Ми повинні навчити поважати пам’ять загиблих моряків. Це необхідно для історії майбутнього», - зауважила президент ГО «Комітет загиблих моряків» Валентина Мілютіна.

Членів екіпажу ліхтера «Рокша» вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти біля пам’ятника загиблим морякам. На їх честь співали пісні та читали вірші.

Слід відзначити, 29 жовтня 1968 року під час шторму загинули 13 членів екіпажу. У відкритому трюмі ліхтера знаходився звичайний для цього судна вантаж - 3500 тонн агломерату, який було розпечено до 700 градусів. Вранці того дня «Рокша» вийшов з порту Камиш-Бурун і взяв курс на Маріуполь, а о 22.45 судно затонуло.