Новини

Назад

У Маріуполі впроваджують інтегрований підхід у наданні соцпослуг

23 листопада 2020, 09:07
611
Суспільство

Пілотною базою для його впровадження стане Лівобережний інклюзивно-ресурсний центр. Дана ініціатива стала можливою завдяки участі Маріуполя в проєкті «Спільно. Соціальні послуги для сімей в громаді», який впроваджується спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Для обговорення деталей проєкту секретар Маріупольської міської ради Ксенія Сухова провела робочу зустріч з керівником програм і офісів ЮНІСЕФ на сході України Рамізом Бехбудовим.

«Інтегрований підхід дозволить об'єднати всі соціальні послуги в одному місці. Це пілотний проєкт, який планується реалізувати в Лівобережному районі, а потім масштабувати на все місто. Наша мета полягає в тому, щоб людина змогла отримати всю необхідну допомогу в одному місці, а не їздити по різних соціальних офісах», - підкреслила Ксенія Сухова.

Вона зазначила, що в ході проєкту буде проведено дослідження з оцінки потреб жителів району. Виходячи з цього буде вироблений перелік необхідних соціальних послуг. Також посилять професійні здібності фахівців із соціальної роботи.

У свою чергу Раміз Бехбудов висловив упевненість, що проєкт відкриє нові можливості перед жителями, які потребують соціальної підтримки та консультування. За його словами, через такі ініціативи посилюється соціальна згуртованість.

Ксенія Сухова подякувала представникові ЮНІСЕФ за підтримку і увагу до Маріуполя: «Такі проєкти дуже актуальні для нас, нашої громади. Ми завжди ставимо потреби людей на перше місце. Впевнена, що завдяки такій співпраці ми зможемо відповісти на всі виклики сьогодення».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.