Новини

Назад

У Маріуполі визначили стипендіатів міської ради в сфері культури

06 лютого 2020, 15:13
731
Суспільство, Культура

Вже другий рік поспіль в місті діє програма мотивації і підтримки юних митців. Так, в 2020 році стипендіатами міської ради стали одинадцять маріупольських художників, музикантів і хореографів. Діти будуть отримувати стипендію в розмірі 1000 гривень цілий рік.

Всього на отримання стипендії було подано 35 заявок. За словами директора департаменту культурно-громадського розвитку Діани Трими, відбирали дітей, грунтуючись на їх досягненнях за попередній рік.

«Діти їздять по всій країні, беруть участь в різних конкурсах і прославляють Маріуполь далеко за його межами. Їх творчість і талант надихають. Хотілося підтримати найвідданіших справі і перспективних», - зазначила Діана Трима.

За результатами засідання конкурсної комісії стипендіатами стали: Софія Есакова, Анастасія Журавльова, Аліса Давшана, Вікторія Забарюща, Поліна Бучинська, Кирило Пирч, Валерія Добровольська, Володимир Сопутняк, Віра Грецька, Еліна Гадзало, Артем Крохмаль.

До складу призерів увійшли і дві талановиті маріупольські художниці Софія Есакова і Анастасія Журавльова. Дівчата регулярно стають переможцями всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Нещодавно Софія Ісакова отримала гран-прі Міжнародного фестивалю-конкурсу «Талановиті діти України», а робота Анастасії Журавльової експонувалася у Верховній раді України.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.