Новини

Назад

У Маріуполі визначили кращі ОСББ з сортування відходів

23 вересня 2020, 10:57
466
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі підвели підсумки проекту «ЕкоДвір». Проведено тренінги з роздільно збору і здачі побутових відходів. Шість найактивніших ОСББ нагороджені грошовими сертифікатами. Про це повідомляє Група Метінвест.

У проекті «ЕкоДвір» взяли участь 250 представників ОСББ. Це будинки, які встановили баки для роздільного збору відходів. На першому етапі проекту для учасників проведено 12 лекцій, на яких розповіли про нюанси сортування побутових відходів і їх продажу. Другий етап був конкурсним, на якому всі бажаючі слухачі лекцій самостійно провели інформаційні заходи для жителів своїх будинків.

Шість ОСББ, які зуміли залучити найбільшу кількість жителів в процес навчання і сортування, отримали сертифікати від «Зеленого центру Метінвест» на придбання товарів для підвищення комфорту своїх будинків. До числа переможців увійшли ОСББ - «Полтавчанка-3», «Чарівник», «Приазов'я», «Веста Мар» і «Рута 50».

«Наш будинок вже три роки сортує відходи. А завдяки конкурсу «ЕкоДвір» ми дізналися безліч нюансів в підготовці вторсировини до здачі, який пластик не підлягає переробці і куди здавати батарейки та акумулятори», - поділився голова ОСББ «Чарівник» Тарас Тарасенко.

Зазначимо, проект «ЕкоДвір» реалізується громадською спілкою «Зелений центр Метінвест».

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.