Новини

Назад

У Маріуполі висадять близько 400 дерев

23 січня 2020, 15:41
1033
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Маріупольське комунальне підприємство зеленого будівництва проводить обрізку дерев з метою їх омолодження. Сьогодні такі роботи проводили біля пам'ятника Митрополиту Ігнатію, на в'їзді до міста. У планах комунального підприємства - висадити близько 400 дерев.

Начальник МКП «Зеленого будівництва» Петро Чекер пояснив, що обрізка з омолодження буде проводитися до кінця лютого. Також підприємство цілий рік проводить санітарну обрізку. Зрізані гілки йдуть на опалення соціально незахищених груп населення.

«Ми діємо згідно з ДСТУ «Безпека дорожнього руху» та наказу «Про утримання зелених насаджень в населених пунктах». Це гілки, які надламані, сухостійні або становлять небезпеку для автомобілів і пішоходів на дорогах та тротуарах», - підкреслив Петро Чекер.

Він додав, що валка проводиться в разі аварійності або сухостійності дерев. Вона можлива тільки на підставі акту, затвердженого спеціальною комісією. Вона діє на базі районних адміністрацій.

«Зараз звалювання дерев проходить тільки на проспекті Миру. Це пов'язано з реконструкцією площі Свободи. Видаляються тополя, яким понад 50 років. В замін буде висаджено близько 400 дерев», - розповів начальник «Зеленбуду».

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.