Новини

Назад

У Маріуполі висадили алею троянд «Голоси мирних»

19 вересня 2020, 14:41
776
Суспільство

Сьогодні у парку «Веселка» висадили 500 кущів троянд. Захід пройшов у рамках проекту Фонду Ріната Ахметова «Тиждень Мирних». Квіти стануть символом людей, вимушених покинути свій будинок у 2014 році. У висадці взяв участь заступник міського голови Михайло Когут.

«Маріуполь став рідним містом для 100 тисяч наших земляків. Ми називаємо їх новими маріупольцями. Хочу запевнити вас, що ми робимо і будемо робити все, щоб ви відчували себе в Маріуполі, як вдома. Я вдячний нашим партнерам за допомогу, яку вони завжди надавали нашому місту. Вони перші відгукнулися під час обстрілу Східного і на початку пандемії коронавірусу. Завдяки чому, наше місто зараз знаходиться в «зеленій зоні», - підкреслив Михайло Когут.

За словами представника Фонду Ріната Ахметова Андрія Міщенка, троянди - це символ 500 історій мирних жителів Донецької області, які зібрала організація. Крім того, в рамках проекту створюється унікальний онлайн-музей «Голоси мирних».

«З 2014 ода ми почали збирати історії мирних жителів. Вони ділилися своїми переживаннями, болем, надією. Рінат Ахметов прийняв особисте рішення, що ці історії повинні бути збережені. Наша мета зібрати 100 тисяч історій», - підкреслив він.