Новини

Назад

У Маріуполі виписали понад 50 тисяч електронних рецептів

14 серпня 2019, 14:13
637
Суспільство, Медицина

З першого квітня в усіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги впроваджені електронні рецепти. За цей період у місті було виписано понад 50 тисяч рецептів. Найбільш затребувані препарати для лікування серцево-судинних захворювань.

Заступник головного лікаря ЦПМСД №3 Галина Чепайкіна розповіла, що на сьогоднішній день електронні рецепти виписуються в рамках програми «Доступні ліки». За її словами, лікар в комп'ютерній програмі вибирає пацієнта і призначає необхідний препарат. Після йому надходить смс-повідомлення з кодом підтвердження. З ним людина відправляється в аптеку і отримує необхідні ліки. При цьому хворий має право вибору: купити український або імпортний препарат. У більшості випадків, за останній доведеться доплатити частину суми.

«Близько двох місяців нам потрібно для того, щоб лікарі та аптекарі навчилися працювати з електронними сервісами. Зараз все це освоєно, як докторами, так і медсестрами. Тому ніякого додаткового часу робота з програмами не займає. Пацієнти також задоволені», - каже Галина Чепайкіна.

Одним з істотних плюсів впровадження електронних сервісів - значне зменшення черг до лікаря. Пацієнти побачили переваги попереднього запису та приходять в призначений час. Запис на прийом здійснюється, як за телефоном, так і через електронний кабінет.

Варто зазначити, що згідно з програмою «Доступні ліки» пацієнти можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою ліки для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та бронхіальної астми. На даний момент двадцять аптечних мереж підписали договір з Національною службою охорони здоров'я України на участь в програмі.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.