Новини

Назад

У Маріуполі відкрили прозорий офіс Центру обслуговування платників

27 грудня 2017, 17:26
2128
Суспільство, Економіка

Сьогодні в Маріуполі відбулося урочисте відкриття прозорого офісу Центру обслуговування платників, оснащеного сучасним обладнанням і системою електронної черги. Це спільний проект Маріуполя та фіскальної служби, на реалізацію якого з міського бюджету було виділено понад 3 млн грн.

Міський голова Вадим Бойченко привітав керівництво з відкриттям сучасного Центру. Він став першим його клієнтом. Перевірив якість і оперативність обслуговування співробітників. Фахівці менш, ніж за три хвилини видали меру дублікат ідентифікаційного номера. Йому також провели екскурсію по новим та просторим холам фронт-офісу. У них платники податків вже отримують всю необхідну інформацію і навіть можуть попрацювати за комп'ютером. Крім того, приміщення обладнали елементами доступності.

«Тут створені всі умови для того, щоб і працювати, і надавати якісну послугу. Ми довго йшли до того, щоб змінити ставлення мешканців до влади. Через такі офіси ми хочемо показати нашим жителям, що влада може бути іншою - відкритою, прозорою та доступною»,
зазначив Вадим Бойченко.
«Тепер з'явився новий Центр, який буде обслуговувати не тільки платників Маріуполя, а й усієї області. Тут обслуговується понад 100 тисяч підприємців. Ключове те, що ми створюємо умови для людей, які розвивають нашу країну, відкривають підприємства малого і середнього бізнесу. Тут їх можуть гідно та швидко обслужити»,
підкреслив мер.

У свою чергу начальник податкової Донецької області в Маріуполі Сергій Погорілий подякував міській владі за підтримку. Завдяки виділеним коштам було придбано нове обладнання, передано оснащення, капітально відремонтовані фасад та покрівля приміщення.

Він звернув увагу, що відкриття сучасного центру відповідає вимогам реформи Державної фіскальної служби: «Це перший крок до реформування - перехід від фіскальних функцій до сервісних. Від того, як ми надаємо послуги, залежить економічний та інвестиційний клімат у Маріуполі. За три місяці виконано великий обсяг роботи, результатом якого стало відкриття сучасного центру надання фіскальних послуг. Це перший центр в Україні, який так оснащений. У нас великі плани попереду, і ми продовжимо роботу з допомогою держбюджету та спільним програмам з містом».