Новини

Назад

У Маріуполі відкрили етап чемпіонату з футболу на кубок Героїв АТО

14 квітня 2019, 18:00
1239
Спорт

У Маріуполі пройшло відкриття групового етапу Єдиного Чемпіонату «Всеукраїнської футбольної ліги учасників АТО». На турнір завітало багато вболівальників, чимало з яких прийшли підтримати побратимів. На урочисте відкриття чемпіонату завітав перший заступник міського голови Михайло Когут.

«Ми вдячні, що ви  відстояти наш Маріуполь та Україну. Тим самим, дали можливість на розвиток. Те, що ви пережили, залишило тяжкій слід у ваших серцях. Я сподіваюся, що в майбутньому всі битви будуть проходити тільки у рамках змагань та на спортивних аренах», - підкреслив Михайло Когут.

У турнірі беруть участь регіональні дивізіони «Київ», «Північ», «Схід», «Центр», «Захід» та «Південь». Сьогодні «Схід» представили 14 команд. За наше місто грали команди «Гвардієць» - представники національної гвардії України та ДонОВК – представники Збройних сил України. 

Загалом цього року у чемпіонаті братимуть участь 88 команд сектора безпеки та оборони України і ветеранів АТО, а це понад 2,5  тисячі учасників бойових дій. Вони будуть змагатися між собою щотижня в 42 містах України. Турніри будуть проходити з 24 березня по 23 червня та з 6 липня по 29 вересня.

За результатами змагань переможці регіональних дивізіонів матимуть можливість до Дня Захисника України розіграти перехідний Кубок Героїв АТО на стадіоні в Київі.

Зазначимо, що цей чемпіонат офіційно внесений в Єдиний календар фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2019 рік. П’ятий рік поспіль організатором чемпіонату є Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!».