Новини

Назад

У Маріуполі відкрили денний центр для людей, які постраждали від домашнього насильства

17 вересня 2020, 15:31
1351
Суспільство

Сьогодні у Маріуполі відкрили денний центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства. На його базі надаватимуть безкоштовну психологічну, юридичну та соціальну допомогу. У першій робочій зустрічі взяли участь заступниця міського голови Ксенія Сухова, заступник представника UNFPA в Україні Павло Зомостян, керівник ГО «Рада жінок Донеччини» Тетяна Ломакіна, представники Фонду ООН та соціальних служб міста.

«Маріуполь – місто, яке розвиває усі види соціальної допомоги.  Відкриття центру – один із показників цього. Постраждалим від насильства є куди звернутися. На місці будуть працювати не тільки з жертвою, а й з агресором. Бо, якщо ми хочемо будувати стале суспільство, то повинні охоплювати проблему з усіх сторін. Працюючи у цьому напрямку, ми переймаємо міжнародний досвід», - зазначила Ксенія Сухова.

У новому центрі послуги надаються особам, які опинилися у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Проводяться індивідуальні та сімейні консультації. До центру можуть звернутися ті, хто постраждав від фізичного, морального насильства та/або насильства за ознакою статі, не залежно від віку. Основна робота фахівців направлена на мінімізацію кризи, вихід із складної життєвої ситуації та адаптацію до нових умов проживання в громаді.

«Маріуполь має всі шанси стати локомотивом серед міст України, де вирішать проблему домашнього насильства та допомоги постраждалим від нього. Зараз у місті створюється новий, зручний та ефективний комплекс послуг, націлений на оперативне реагування на насильство у сім’ї. Це велике досягнення та успіх міста», - прокоментував Павло Зомостян.

  • Центр знаходиться за адресою: вулиця Карпинського, 56. Працює: пн-чт - з 8:00 до 17:00, пт - з 8:00 до 16:00. Довідки за телефонами: 47-31-03, 068-66-70-429.
  • Безкоштовна національна «Гаряча лінія» з попередження домашнього насильства: 0-800-500-335 (зі стаціонарного), 116-123 (з мобільного).
  • Безкоштовна та анонімна допомога особам, які постраждали від домашнього насильства у Маріуполі: 096-459-00-08 (мобільна бригада).
  • «Гаряча лінія, телефон довіри»: 097-488-76-26, 0629-24-99-99.​

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.