Новини

Назад

У Маріуполі відкриють камерну філармонію і вперше проведуть фестиваль класичної музики (ОНОВЛЕНА ПРОГРАМА)

29 серпня 2018, 17:08
1829
Культура, Анонси міських заходів

Вперше в Маріуполі з 2 по 8 вересня пройде масштабний фестиваль музичного мистецтва Mariupol Classic. Жителів і гостей міста чекає насичена програма від колективів філармонії та оперних театрів нашої країни. А 3 вересня - о 18:00 урочисто відкриють першу в Україні камерну філармонію (пр. Металургів, 52).

У зв'язку з великою кількістю бажаючих у програму внесли незначні зміни. Поміняли дату кількох концертів. Про це розповіла директор департаменту культурно-громадського розвитку міськради Діана Трима.

«Це перша наша практика прийому такої великої кількості професійних колективів. До нас у Маріуполь приїдуть Львівська, Рівненська, Івано-Франківська обласні філармонії, Харківський, Дніпропетровський театр опери і балету. Сподіваюся, він стане для нашого міста традиційним і кількість учасників з кожним роком буде зростати», - зазначила вона.

За її словами, справжньою родзинкою фестивалю стане балет «Лебедине озеро» у супроводі оркестру. Це новинка для нашого міста.

Нагадуємо, що святковий концерт, присвячений відкриттю нового концертного закладу, відбудеться 3 вересня о 19:00. Він почнеться легендарної П'ятою симфонією Л.В. Бетховена "Так доля стукається в двері" у виконанні Львівського академічного камерного оркестру "Віртуози Львова" та Маріупольського камерного оркестру "Ренесанс". У програмі концерту прозвучать музичні шедеври світової класики і сучасності у виконанні солістів, лауреатів міжнародних конкурсів.

2 вересня в 18:00 у Драматичному театрі відбудеться унікальний концерт львівського академічного камерного оркестру "Віртуози Львова" під керуванням народного артиста України Сергія Бурка і квартету "Tenors Bel'Canto". Маріупольці та гості міста зможуть почути камерно-інструментальну музику сучасних українських композиторів.

4 вересня Дніпровський академічний театр опери та балету представляє балет «Лебедине озеро». Він є окрасою в репертуарі практично всіх головних світових театрів.

5 і 6 вересня пройдуть концерти ансамблю народної музики "Бревіс" Івано-Франківської обласної філармонії ім. Іри Маланюк і етно-гурту «Дуліби» Рівненської обласної філармонії. До репертуару ансамблю «Бревіс» входять класичні твори, обробки народних пісенних і танцювальних мелодій різних регіонів України, інструментальні композиції, створені на основі мелосу Карпат. Етно-гурт «Дуліби» в своїй творчості надає нове життя давньої української пісні, яка вже давно стала брендом і набуває все більшої популярності.

Обов'язковими в рамках фестивалю будуть виступи власних концертних колективів маріупольської філармонії: оркестру народних інструментів (диригент Юлія Чайн), який представить нову програму зі світової класики і сучасних народних мелодій духового оркестру (диригент Віктор Петров) з програмою від класики до української естради і від джазу до латиноамериканських ритмів; концерт скрипкової музики у виконанні оркестру "Ренесанс" і запрошених солістів - випускниці Маріупольського музичного училища Наталії Стецько (скрипка) та її дочок Ангеліни і Анастасії Розумець.

Подарунком для маріупольців і гостей міста стане гала-концерт фестивалю за участю симфонічного оркестру Харківського академічного театру опери і балету.

З афішою фестивалю можна ознайомитися нижче.