Новини

Назад

У Маріуполі відбудеться восьмий фестиваль-конкурс юних виконавців «Музичний листопад»

02 листопада 2018, 11:24
1387
Культура, Анонси міських заходів

Конкурс виконавців проходитиме з 24 по 27 листопада під патронатом міського голови Вадима Бойченка. Усі бажаючі зможуть насолодитися талантом обдарованих молодих музикантів і корифеїв класичного музичного мистецтва.

«Музичний листопад» - єдиний у своєму напрямку юнацький академічний конкурс у Східному регіоні України. Його мета - підтримка молодих талантів, активізації роботи з духовного відродження нації, популяризації класичної музики, залучення молоді до світових культурних цінностей.

Фестиваль було започатковано як регіональний, у 2010 році, на базі камерного оркестру «РЕНЕСАНС», під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Василя Крячка. З 2017 року фестиваль має статус міжнародного. У березні 2017 року фестиваль-конкурс прийнято до Асоціації академічних конкурсів України.

«Музичний листопад» проходить у два тури. У другому турі з оркестром, беруть участь близько 50-60 юних виконавців з усієї країни та близького зарубіжжя. Репертуарний перелік конкурсу нараховує біля 100 музичних творів. 2018 року в другому турі з оркестром виступатимуть 45 молодих виконавців.

До  складу журі входять видатні діячі мистецтв, музиканти, диригенти, професори музичних вишів.  Голова об’єднаного журі – народна артистка України, лауреат міжнародних конкурсів, остання випускниця  Давида Ойстраха, професор Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка Лідія Шутко (скрипка).

У рамках конкурсу проходять концерти членів журі, майстер-класи провідних митців. Вже другий рік поспіль, кращі з лауреатів конкурсу у березні-квітні грають концерт лауреатів у Львівській обласній філармонії у супроводі академічного камерного оркестру «Віртуози Львову». Таким чином, учасники конкурсу мають унікальну можливість  заграти з двома оркестрами з різних регіонів України.

Фестивалю-конкурсу «Музичний листопад» надано інформаційну підтримку  Міністерства культури України. 

У рамках проведення фестивалю пройдуть такі заходи:

24 листопада

Концертна зала школи мистецтв

10:00 – Урочисте відкриття фестивалю

11:00 – Конкурсні прослуховування 1-ї та 2-ї вікової категорії

12:30 – Конкурсні прослуховування 2-ї вікової категорії

15:00 – Конкурсні прослуховування 3-ї вікової категорії

25 листопада

Концертний зал школи мистецтв

10:00 – Конкурсні прослуховування 4-ї вікової категорії

12:00 – Конкурсні прослуховування 5-ї вікової категорії

15:00 – Конкурсні прослуховування 6-ї вікової категорії

18:00 – концерт камерної музики за участю народної артистки України Лідії Шутко (скрипка) та заслуженого діяча мистецтв Олександра Козаренко (фортепіано).

26 листопада

Концертний зал Маріупольської камерної філармонії

18:00 – концерт членів журі фестивалю-конкурсу «Видатні митці мистецтв»

27 листопада

Концертний зал Маріупольської камерної філармонії

18:00 – Церемонія нагородження переможців та гала-концерт лауреатів фестивалю-конкурсу «Музичний листопад»

Головний диригент фестивалю - Заслужений діяч мистецтв України Василь Крячок.

Запрошуємо усіх маріупольців та гостей міста насолодитися класичним мистецтвом та обдарованими юними музикантами разом із нами!

Телефони для довідок: (0629) 33-21-06, (098)  57-25-944.