Новини

Назад

У Маріуполі упорядковують місце обвалу каналізаційного колектора (ОНОВЛЕНО)

18 лютого 2020, 14:09
344
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

На перетині пр. Будівельників і вул. Митрополитської комунальні служби міста завершують роботи з благоустрою каналізаційного колектора. Проведено всі необхідні заходи щодо усунення обвалу. Аварію усунули в найкоротші терміни. Задіяли всі необхідні служби.

Директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Ігор Бабек зазначив, що обвал колектора стався в ніч з 14 на 15 лютого у зв'язку з просіданням ґрунту. Об'єкт побудований в 1968 році. Обслуговує три райони міста: частину Центрального, Приморський і Кальміуський. Його глибина залягання досягає 8 метрів. Протяжність - 2,5 км.

«Тут знаходиться опора електричної лінії. Тому для проведення робіт довелося тимчасово відключити електроенергію в частині Центрального району», - зазначив Ігор Бабек.

У зону відключення потрапили п'ять котелень і міська лікарня №3. Для роботи котелень підключали генератори. Над усуненням причини аварії працювали безперервно до третьої години ранку 16 лютого.

Вже залучено фахівців, які почали проводити обстеження основних колекторів міста. За об'єктом, який обрушився розроблять проектно-кошторисну документацію з санації або будівництва нового колектора.

«Працюємо в даному напрямку. Раніше був укладений договір з Європейським інвестиційним банком про надання довгострокового кредиту на роботи з водовідведення. Зараз розглядається питання щодо будівництва колектора в районі каналізаційно-насосної станції 5 (мікрорайон Кіровський), який буде виходити на вулицю Митрополитську», - зазначив Ігор Бабек.

За словами голови Центральної районної адміністрації Володимира Петрова, на Новоселівці, де стався вихід стоків на поверхню, комунальні служби вжили заходів, які не допустили залиття житлових будинків. Стоки потрапили лише в підвали двох господарських будівель і близько 30 прибудинкових ділянок.

На сьогодні організована робота з усунення наслідків. Незабаром приступлять до збирання мулу, заміні чорнозему, очищення водопровідних колодязів та дезінфекції.

Директор ККП «Маріупольавтодор» Дмитро Чучмай підкреслив, що на провулках Кленовий, Шевченко і вулицях Казанцева і Цегляна підприємство виконує роботи з виїмки шлакової основи. До кінця місяця планується виконати роботи з підготовки основи під асфальтування.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.