Новини

Назад

У Маріуполі створять Зелену раду та медіа центр

14 листопада 2018, 17:05
1828
Суспільство, Екологія, Засідання виконавчого комітету

У ДК «Молодіжний» пройшло позачергове засідання виконавчого комітету. Тема - екологія Маріуполя. На заході був представлений проект зі створенняу місті Зеленої ради та медіа центру, які повинні стати майданчиками для розробки Стратегії сталого зеленого розвитку.

Через діалог, спільні практичні рішення, ми повинні зробити наше місто кращим. Ми повинні сформувати майданчик для спілкування та пошуку рішень. Тільки в конструктивному діалозі, з конкретними пропозиціями, ми зможемо досягти намічених цілей та стійкого зеленого розвитку,
сказав міський голова Вадим Бойченко.

Таким майданчиком повинна стати Зелена рада. За словами начальника управління з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці Ваагна Мнацаканяна метою проекту є консолідація громадськості навколо питань навколишнього середовища.

«Тут у вільному доступі, у відкритих і прозорих умовах, будуть обговорювати та, що головне, пропонувати шляхи вирішення проблем екології. Члени ради розглядатимуть питання екологічного моніторингу, екологічної освіти, ініціативи промислових підприємств і громадськості», - зазначив він.

Зелену раду планують сформувати в кілька етапів: на початковому етапі зберуть заявки від бажаючих стати учасниками проекту, потім, шляхом онлайн-опитування на сайті міської ради, виберуть 25 кандидатів, які представлять свої проекти. Кращих експерти виберуть членами ради.

Для того, щоб актуальні питання виносити на публічне обговорення, роз'яснювати і формувати конструктивний діалог буде сформований медіа центр.

Також, в ході виконкому, старший менеджер ТОВ «Метінвест Холдингу» Олександр Філоненко та генеральний директор ПАТ «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі представили розроблені онлайн-карти модернізації виробничих потужностей підприємств, де відображені природоохоронні заходи, спрямовані на зниження викидів забруднюючих речовин. На карту нанесені як вже виконані проекти, так і реалізовані відповідно до публічних зобов'язань підприємств. Вказані терміни по різним етапам, представлені фотографії, позначено на якій стадії реалізації знаходиться проект. Інформація щодо проектів буде системно оновлюватися. Карта доступна всім у відкритому сервісі за посиланням: https://goo.gl/zNYhFQ

Вирішували на виконкомі і питання 20-ї школи. Батьківська громадськість говорить, що школа необхідна, але потрібно допомогти розв'язати її ключові проблеми. Заступник міського голови Олександр Кочурін розповів про терміни та вартість реалізації проектів з заміни вікон в ЗОШ №20 та Маріупольському технологічному ліцеї і можливості провести роботи по обладнанню даних об'єктів внутрішнім кондиціонуванням та вентилюванням.